Ambitiøs strategi for socialøkonomi i Silkeborg Kommune

Flere kommuner udvikler strategier for socialøkonomi. Seneste skud på stammen er Silkeborg Kommune, der netop har lanceret Silkeborgmodellen - en strategi for socialøkonomiske virksomheder fra 2015-2020.

20 nye registrerede socialøkonomiske virksomheder (RSV), 150 stillinger til udsatte borgere og Silkeborg som en af landets førende kommuner indenfor samarbejde med socialøkonomiske virksomheder. Baren for succes er sat højt i den nye strategi for socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune, men ifølge John Kvistgaard, der er projektleder for socialøkonomi i kommunen, er det ikke for højt:

”Silkeborgmodellen og dens strategi er ambitiøs, men stadig realistisk”, fortæller han.

John Kvistgaard Silkeborg Kommune
Projektleder John Kvistgaard fra Silkeborg Kommune er løbende i dialog med socialøkonomiske aktører. Her er det Bente Pedersen fra den socialøkonomiske virksomhed Mentalt Sundhedscenter

Silkeborgmodellen indeholder en bred vifte af tilbud og én indgang til råd og vejledning for iværksættere og etablerede socialøkonomiske virksomheder. Samtidig er der et øget fokus på, at større traditionelle virksomheder skal tage borgere på kanten ind som arbejdsressource, forudsat at virksomheden får hjælp til dette.

Æblespecialisterne
Æblespecialisterne er en af de socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune, der nu får opbakning i den kommunale strategi for området.

Med strategien understreger Silkeborg Kommune, at socialøkonomi kan være vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst. Det anerkendes også i kommunens politiske top:

”Socialøkonomiske virksomheder kan tilbyde nye former for beskæftigelse og aktiviteter. I Silkeborg samarbejder vi med socialøkonomiske virksomheder, fordi vi mener, at de bidrager til et mere rummeligt arbejdsmarked, bedre velfærd for udsatte borgere samt lokal udvikling og jobskabelse”, fortæller Steen Vindum, Borgmester i Silkeborg.

Mere viden

Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune 2015-2020 – vejen til mere rummelighed, livskvalitet og vækst. 

Silkeborg Kommune er ikke den eneste kommune, der har en strategi for socialøkonomi.
Her er eksempler fra et par andre kommuner:

Sidst opdateret 25/11 2015