Bliv registreret som socialøkonomisk virksomhed fra januar 2015

Din virksomhed kan blive 'registreret socialøkonomisk virksomhed' fra januar 2015. Ved at lade dig registrere får du regeringens blåstempling på, at din virksomhed er socialøkonomisk. Formålet med registreringsordningen er at give profilering og legitimitet hos de registrerede virksomheder.

Du kan registrere din virksomhed som socialøkonomisk fra januar 2015. 

Ved at blive registret får du ret til at bruge betegnelsen ’registreret socialøkonomisk virksomhed’, forkortet ’RSV’. Det er regeringens blåstempling af, at du driver din virksomhed socialøkonomisk. Registreringsordningen er den første af sin art i EU.

Læs mere om registreringsordningen her

Giv din virksomhed profilering og legitimitet
Du gør det lettere for kunder, investorer og samarbejdspartnere at finde frem til din virksomhed, når den er registreret socialøkonomisk.

Registreringen er også en fordel, når du skal markedsføre dine produkter eller ydelser og indgå strategiske partnerskaber. Den gør, at dine kunder og samarbejdspartnere er sikre på, at din virksomhed drives socialøkonomisk, og at du blandt andet har en social overskudshåndtering.

Det er ikke et krav, at socialøkonomiske virksomheder registrerer sig. Du kan fortsat kalde dig socialøkonomisk - også hvis du ikke vil lade dig registrere.

Let adgang til registrering
Du kan registrere dig som socialøkonomisk virksomhed hos Erhvervsstyrelsen fra januar 2015.

For at blive registreret, skal du leve op til lovens fem kriterier for at være socialøkonomisk virksomhed for at blive registreret.

Lovens 5 kriterier

Erhvervsstyrelsen sikrer, at virksomheder, der registrerer sig, lever op til lovens krav. Du kan du kalde dig 'registret socialøkonomisk virksomhed' efter 4 uger.
Det eneste du skal gøre herefter er at:

Sidst opdateret 28/07 2015