Kom til finaleshow for social iværksætterpris 2015

Social Iværksætterpris 2015 kulminerer med et stort finaleshow i København den 16. april 2015, og du er inviteret. Kom og mød de tre finalister, hør dem pitche deres forretningsidé og vær med til at vælge konkurrencens vinder.

Deltagere på idécamp ved Social Iværksætterpris 2015 i samarbejdsøvelse
Deltagerne på idécampen forud for Social Iværksætterpris 2015 samarbejder om at finde den mest kreative og innovative løsning på at bygge det højeste tårn. De har kun redskaberne; skumfiduser, pasta og malertape.


Danmark har et ambitiøst vækstlag af sociale iværksættere. Det viser tilslutningen til Social Iværksætterpris 2015. 70 fremtidige sociale iværksættere har deltaget i konkurrencen, hvor det handler om at have Danmarks bedste idé til en social virksomhed.

Nu er det blevet tid til at kåre vinderen og samtidig tage pulsen på socialt iværksætteri i Danmark anno 2015. Det sker ved et stort finaleshow i København den 16. april.

 

 


Bag konkurrencen står Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og universiteternes iværksætterorganisation Venture Cup, der begge ønsker at skabe større opmærksomhed om socialt iværksætteri.

Jeg glæder mig meget til at give sparring til de 3 finalister. Det er altid meget inspirerende at høre sociale iværksættere fortælle om deres forretningsidéer.

Finaleshowet arrangeres i samarbejde med blandt andre Copenhagen Business School og Social StartUp, et forretningsudviklingsprogram for sociale iværksættere.

Finalisterne vil skabe social forandring gennem forretning

"Jeg glæder mig meget til at give sparring til de 3 finalister. Det er altid meget inspirerende at høre sociale iværksættere fortælle om deres forretningsidéer. Det er tydeligt, at de virkelig brænder for deres idé til at skabe social forandring". Sådan siger Thomas Poulsen, som til daglig er programdirektør for Social StartUp. Thomas Poulsen er med til at udvælge konkurrencens finalister og vil på dagen deltage i et ekspertpanel, der giver live-sparring til finalisterne under finaleshowet.

Jeg vil særligt se efter, i hvilken grad idéerne formår at stå på to ben med øje for både forretningspotentialet og den sociale forandring.

Stine Bosse, som er formand for Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder, sidder også i panelet. Her fortæller hun, hvad hun vil lægge vægt på:

"Jeg vil særligt se efter, i hvilken grad idéerne formår at stå på to ben med øje for både forretningspotentialet og den sociale forandring. På den ene side vil jeg vide, om idéen virkelig kan bidrage til at løse et presserende samfundsmæssigt problem. På den anden side om den skaber en forretning, der kan vokse og dermed bære den sociale forandring frem".

Deltagere på idécamp ved Social Iværksætterpris 2015 introduceres til Business Model Canvas
Deltagerne ved idécampen forud for Social Iværksætterpris 2015 bliver introduceret til den såkaldte Business Model Canvas, som skal hjælpe deltagerne med at udvikle deres forretningsidé til en bæredygtig virksomhed.
Og der er da også gode chancer for, at finalisterne lever op til dommerpanelets forventninger. De 3 finalister har nemlig været igennem et omfattende forløb med forberedelse, sparring og benhård udvælgelse ad flere omgange.

Forløbet startede i februar med åbne idéudviklingscamps i Aarhus og København, hvor 120 potentielle sociale iværksættere fra mange forskellige baggrunde deltog.

Et øjebliksbillede af socialt iværksættere i Danmark og internationalt

Sociale iværksættere er værdifulde for samfundet. Deres ideer kan udvikle sig til eksempelvis socialøkonomiske virksomheder, som skaber mere velfærd og finder løsninger på de udfordringer, som vores samfund står overfor.

Men hvor kommer de sociale iværksættere fra? Hvordan er de anderledes end almindelige iværksættere? Og hvad kan vi gøre for at tilpasse eksisterende rammer, så de bedre støtter op om socialt iværksætteri?

Disse spørgsmål vil finalshowets oplægsholdere forsøge at give svar på. Kai Hockerts, som er professor på Copenhagen Business Svhool, og Ulrik Haumann fra den Sociale Kapitalfond vil fortælle om socialt iværksætteri med udgangspunkt i henholdsvis uddannelse og forretningsudvikling.

Tim Vang vil føre dig gennem finaleshowet. Tim Vang er medstifter af virksomheden MYC4, som formidler mikrolån til iværksættere i udviklingslande. Han har derfor selv haft mulighederne og udfordringerne i socialt iværksætteri tæt inde på livet.

Sidst opdateret 05/08 2015