Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker som konsekvens af bevillingsudløbet for Vækstcentret. Rådet har publiceret en årsrapport og sendte for nylig stafetten videre til de knap 200 interessenter, der deltog i Rådets konference ”Socialøkonomiske virksomheder – sammen om fremtidens velfærd”.

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder har både spillet en aktiv rolle som sparringspartner for Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og i forhold til at skabe opmærksomhed og offentlig debat på området.

Med bevillingsudløbet til Vækstcentret med årets udgang, besluttede regeringen også at nedlægge Rådet ved udgangen af 2015. 

Rådsmedlemmer
Medlemmer af Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder. Fotograf Jeppe Bøje Nielsen.

Rådets årsrapport kommer med forslag til videre indsats

Årsrapport fra Rådet for Socialøkonomiske virksomheder I Rådets årsrapport præsenteres en række forslag til, hvordan feltet af socialøkonomiske virksomheder fremover kan styrkes. Rapporten er opdelt i 5 temaer:

1. Viden og formidling om socialøkonomiske virksomheder
2. Kommunale og private initiativer til støtte for socialøkonomiske virksomheder
3. Kompetenceudvikling af sociale iværksættere/entreprenører
4. Et bæredygtigt socialt investeringsmarked
5. Måling af social værdi.

Årsrapport for Rådet for Socialøkonomiske virksomheder, 2015 (pdf)

Erhvervs- og vækstminister ønsker stadig fokus på socialøkonomi

På Rådets konference ”Socialøkonomiske virksomheder – sammen om fremtidens velfærd” d. 26. november var der samlet en bred vifte af danske politiske beslutningstagere, fagfolk og erhvervsfolk. Alle deltog i debatten om, hvordan den samfundsgavnlige indsats, som socialøkonomiske virksomheder bidrager med, kan styrkes og sikres i fremtiden. Oplæggene bød på perspektiver fra bl.a. Storbritannien, EU samt kommunerne Jammerbugt, Roskilde og Kolding, der på forskelligvis har inkorporeret socialøkonomi i deres kommunale praksis.

Endelig deltog også erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen med et oplæg, hvor han understregede, at Rådets lukning ikke betød, at socialøkonomi ikke skal prioriteres fremover. I starten af 2016 vil han afsløre regeringens planer for området.

Fotos fra konferencen
Fotos fra konferencen Socialøkonomiske virksomheder - sammen om fremtidens velfærd. Fotograf Anne Klysner Taisbak.
Sidst opdateret 11/12 2015