Skovsgaard-modellen kåres som vinder af Socialøkonomisk Årspris 2014

Socialøkonomisk Årspris 2014 gik til Skovsgård-modellen, som udgør tre socialøkonomiske virksomheder. Skovsgaard-modellen blev blandt andet hædret for sin evne til at opbygge partnerskaber. Medarbejderne af Skovsgaard-modellen fik overrakt en anerkendende præmie ved en stor konference.

Socialøkonomisk Årspris gik i år til Skovsgaard-modellen, som var 1 blandt 5 socialøkonomiske virksomheder, der var nomineret til prisen. Det er femte gang, at en socialøkonomisk virksomhed hædres ved Socialøkonomisk Årspris.

Skovsgaard-modellen fik overrakt en check på 100.000 kroner, en statuette samt rådgivning i virksomhedsudvikling. Prisen uddeles af Fonden Socialøkonomi og Trygfonden.

Frontløber i forhold til partnerskaber
Med prisen blev Skovsgaard-modellen anerkendt for sin evne til at opbygge partnerskaber med både andre socialøkonomiske virksomheder, private virksomheder, kommuner og civilsamfundet.

I er frontløbere i forhold til jeres interne partnerskab, fordi I uanset at I er organisatorisk, juridisk og økonomisk adskilte virksomheder har et samarbejde og fællesskab, som betyder, at I i fællesskab har kontakt til offentlige myndigheder,” sådan lød ordene til Rasmus Højen fra Skovsgaard-modellen, da han fik overrakt prisen. 

Dommerne vurderede, at Skovsgaard-modellen var en værdig vinder, fordi den virkeliggør vigtige socialøkonomiske værdier ved at:

  • Samarbejde med borgerne respektfuldt og ligeværdigt
  • Tage lokalsamfundet i betragtning ved at lytte til de lokale, inddrage ressourcerne og dermed gøre virksomhedernes fundament stærkere
  • Gøre fællesskab og sammenhold stærkere og mere levedygtigt.

Et godt eksempel på en rummelig arbejdsplads
Skovsgaard-modellen består af tre socialøkonomiske virksomheder; Købmandsgården, Skovsgård Hotel og Råd og Dåd.

Formålet med modellen er at skabe beskæftigelse, som:

  • Giver muligheder for at udvikle ressourcer hos udviklingshæmmede og andre udsatte grupper
  • Tilbyder nyttige produkter og serviceydelser, som retter sig mod behov i lokalsamfundet
  • Udvisker handicapbegrebet, så man bliver set på som den person man er, og ikke blot som ”handicappet”

Skovsgaard-modellen er med andre ord en rollemodel for, hvordan en socialøkonomisk virksomhed kan skabe arbejds-, bo- og fritidstilbud for mennesker, som ikke kan klare kravene på det traditionelle arbejdsmarked – eller mennesker, som har behov for støtte for at få deres hverdag til at fungere.

Sidst opdateret 28/07 2015