Forside » Nyheder » Socialministerens forord: Socialøkonomiske virksomheder - en god forretning - også for samfundet

Socialministerens forord: Socialøkonomiske virksomheder - en god forretning - også for samfundet

Læs Socialminister, Manu Sareens forord om socialøkonomiske virksomheder og åbningen af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder.

Socialøkonomiske virksomheder skaber fællesskaber, for dem der ellers ofte står uden for. Og socialøkonomiske virksomheder skaber positive forandringer for kulturen, for miljøet og i lokalsamfundene.

Der er brug for gode råd og støtte til dem, der drømmer om eller allerede har startet en socialøkonomisk virksomhed. Og brug for, at vi får spredt ny viden til dem, der endnu ikke kender til konceptet.

Er der overhovedet noget at ærgre sig over ved socialøkonomiske virksomheder? Ja, det skulle da lige være, at der er alt for få af dem.

I dag har vi godt og vel 300 af virksomhederne på landsplan. Men både behovet og potentialet er langt større. Det kan vi bl.a. se i udlandet, hvor socialøkonomiske virksomheder i lande som England og Sverige blomstrer frem.

I Danmark står socialøkonomiske virksomheder over for to udfordringer. For det første er det rigtig svært at drive en konkurrencedygtig virksomhed, som også har en menneskelig bundlinje. For det andet er det svært at finde samarbejdspartnere og kunder, når alt for få ved, hvad en socialøkonomisk virksomhed er eller kan.  Det er noget, som vi alle sammen kan være med til at ændre.

Socialøkonomiske virksomheder skaber positive forandringer for kulturen, for miljøet og i lokalsamfundene.

Der er brug for gode råd og støtte til dem, der drømmer om eller allerede har startet en socialøkonomisk virksomhed. Og brug for, at vi får spredt ny viden til dem, der endnu ikke kender til konceptet.   

Det er lige præcis, hvad det nye Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder skal give sig af med. Centret bliver dermed en central byggesten i regeringens indsats for et mere socialøkonomisk Danmark. 

Jeg håber, I vil tage godt imod Vækstcentret og udbrede det gode budskab i jeres netværk!

Manu Sareen, Socialminister 

Sidst opdateret 05/08 2015