Workshop: Mål og dokumentér din virksomheds sociale værdi

Der er mange fordele ved at måle og dokumentere den sociale værdi i din socialøkonomiske virksomhed. Kom til workshop og få inspiration til, hvordan du kan gribe opgaven an.

Du har etableret en socialøkonomisk virksomhed for at gøre en forskel. Du kan sikkert jævnligt se, at det lykkes at skabe en social forandring for den målgruppe, som du beskæftiger. Men hvad er det egentlig, din virksomhed gør, som virker?

Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder inviterer til workshop, hvor du får hjælp til at måle og dokumentere den sociale værdi, din socialøkonomiske virksomhed skaber.

Workshoppen afholdes i København den 29. april og i Aarhus den 11. maj.

Nu kan vi snart vise sort på hvidt, hvordan den enkelte medarbejder, som enten er ansat på særlige vilkår eller er i aktiveringsforløb, rykker sig.

Det får du med fra workshoppen

På workshoppen vejleder Vækstcentret dig til at præcisere, hvordan dit arbejde gør en forskel. Når du går fra workshoppen, vil du have nemmere ved at arbejde videre med din virksomheds sociale værdi ved at besvare spørgsmål som:

  • Hvordan kommer du i gang med at dokumentere, at du gør en forskel?
  • Hvilken type måling har du mest brug for?
  • Hvordan inddrager du dine medarbejdere i arbejdet med at måle?

Derfor bør du systematisk måle og dokumentere social værdi

Når du arbejder systematisk med det måle din virksomheds sociale værdi, får du samtidig en klar idé om, hvad du gør godt eller mindre godt i forhold til at nå din virksomheds mål. Målingen kan eksempelvis vise dig, om den målgruppe, som din virksomhed beskæftiger, udvikler sig og hvordan.

Systematisk måling af din virksomheds sociale værdi kan også hjælpe dig med at dokumentere over for andre, at din socialøkonomiske virksomhed skaber social forandring. Du kan eksempelvis bruge dokumentationen til at søge investering eller til at markedsføre din virksomhed over for dine kunder og samarbejdspartnere.

Medarbejdere i den socialøkonomiske virksomhed Grantoftegaard får vejledningsforløb af Vækstcentret i at måle den sociale værdi, som virksomheden skaber
Medarbejderne på Grantoftegaard får vejledningsforløb af Vækstcentret i at måle den sociale værdi, som virksomheden skaber. Her drøfter de, hvem Grantoftegaards målgruppe er, og hvordan den hænger sammen med målgruppens arbejde.

Grantoftegaard: Vi bruger målingen i vores samarbejde med kommunen

Den socialøkonomiske virksomhed Grantoftegaard, er allerede i fuld gang med at måle og dokumentere sin sociale værdi. Vækstcentret har hjulpet Grantoftegaard med at sætte deres måling i system.

Ifølge direktør for Grantoftegaard, Marianne Stenkjær er fordelene ved at arbejde systematisk med måling af social værdi ikke til at tage fejl af:

"Vi har ansatte på særlige vilkår, og vi tilbyder aktiviteter og forløb med erhvervs- og personligt afklarende formål samt uddannelse til ledige borgere, unge uden uddannelse eller skoleelever, der alle har behov for en periode med støtte og vejledning. Og selvfølgelig skal vi kunne følge med i den forandring, der sker med de borgere. De, der kommer på Grantoftegaard, skal ikke bare være her for at være her. Sådan har det selvfølgelig aldrig været, men vi skal hen til at kunne dokumentere, hvordan de udvikler sig både på kort og langt sigt".

Marianne Stenkjær ser frem til at bruge dokumentationen i samarbejdet med kommunen:

"Nu kan vi snart vise sort på hvidt, hvordan den enkelte medarbejder, som enten er ansat på særlige vilkår eller er i aktiveringsforløb, rykker sig – og det er præcis det, som kommunen efterspørger".

Du kan læse mere om Grantoftegaard her:

Grantoftegaard

Du kan læse mere om at måle og dokumentere social værdi her:

Dokumentér din sociale værdi

Vækstcentret har udarbejdet to arbejdsark, så du kan begynde at måle din virksomheds sociale værdi og forberede dig til workshoppen allerede nu. Find dem her:

Værktøjer til at måle social værdi

Sidst opdateret 28/07 2015