Nyheder og aktuelle debatter

Gå på opdagelse i Vækstcentrets nyhedsstrøm, hvor du finder en lang række aktuelle artikler om socialøkonomi. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, lytte til stemmer fra det socialøkonomiske felt eller besøge os på vores Twitter-profil. God fornøjelse med læsningen.

Guide hjælper med at måle social værdiskabelse

11/12 2015

Socialøkonomiske virksomheder skal kunne dokumentere den værdi, de skaber og skal derfor lære at måle på effekten af de indsatser, de yder over for deres brugere. Som et værktøj til at hjælpe med at måle, dokumentere og følge op har Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder udviklet en ny guide til socialøkonomiske virksomheder, som arbejder med mennesker i forskellige forløb.

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker

11/12 2015

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker som konsekvens af bevillingsudløbet for Vækstcentret. Rådet har publiceret en årsrapport og sendte for nylig stafetten videre til de knap 200 interessenter, der deltog i Rådets konference ”Socialøkonomiske virksomheder – sammen om fremtidens velfærd”.

Registreringsordningen og socialvirksomhed.dk fortsætter

11/12 2015

Det vil fremover stadig være muligt at få sin virksomhed registreret som registreret socialøkonomisk virksomhed (RSV), hvis den lever op til de 5 kriterier, som loven foreskriver. Ligeledes vil også socialvirksomhed.dk blive bevaret i fremtiden.

Ambitiøs strategi for socialøkonomi i Silkeborg Kommune

25/11 2015

Flere kommuner udvikler strategier for socialøkonomi. Seneste skud på stammen er Silkeborg Kommune, der netop har lanceret Silkeborgmodellen - en strategi for socialøkonomiske virksomheder fra 2015-2020.

Fyraftensmøde om ny udbudslov

23/11 2015

Kom til fyraftensmøde med Kooperationen og Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og bliv klogere på den nye udbudslov og dens betydning for det offentliges muligheder for at købe socialøkonomisk.

Det siger kommunen, virksomheden og forbrugeren

11/09 2015

Kommuner, virksomheder og almindelige forbrugere kommer i fremtiden til at se efter RSV-logoet, når de gerne vil handle socialt. Hør, hvad registreringsordningen betyder for en stabsleder i Silkeborg Kommune, afdelingsdirektør for Koncern-CSR i Jyske Bank og forbrugeren Laura Troi.

Få papir på, at I driver forretning med et socialt formål

11/09 2015

Registrer din virksomhed og bliv en del af et stærkt brand for socialøkonomiske virksomheder. For at blive registreret skal virksomheden leve op til fem kriterier.

Brug RSV-logoet

11/09 2015

Registrerede socialøkonomiske virksomheder har deres eget logo: RSV-logoet. Se efter logoet, når du køber ind, så ved du, at dine indkøb støtter en samfundsgavnlig virksomhed.

Ny runde af Vækstudfordringen: Er din virksomhed klar til at vækste?

26/08 2015

Flere socialøkonomiske virksomheder får nu muligheden for at få sparring til at udvikle deres forretning i den nye runde af Vækstudfordringen. Hør, hvad 2 af virksomhederne fra sidste runde har fået ud af at være med, og tilmeld din egen virksomhed allerede i dag.

Mød en ansat i en socialøkonomisk virksomhed

24/08 2015

Hvad betyder en ansættelse for en socialt udsat i en socialøkonomisk virksomhed? Få svaret i et interview med to ansatte i de socialøkonomiske virksomheder, Allehånde og Soul Shine.

Viser 1-10 af 49. Per side 10 20 30 Vis alle
» 1 / 2 / 3 / 4 / 5
Sidst opdateret 05/02 2018