Nyheder og aktuelle debatter

Gå på opdagelse i Vækstcentrets nyhedsstrøm, hvor du finder en lang række aktuelle artikler om socialøkonomi. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, lytte til stemmer fra det socialøkonomiske felt eller besøge os på vores Twitter-profil. God fornøjelse med læsningen.

Guide hjælper med at måle social værdiskabelse

11/12 2015

Socialøkonomiske virksomheder skal kunne dokumentere den værdi, de skaber og skal derfor lære at måle på effekten af de indsatser, de yder over for deres brugere. Som et værktøj til at hjælpe med at måle, dokumentere og følge op har Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder udviklet en ny guide til socialøkonomiske virksomheder, som arbejder med mennesker i forskellige forløb.

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker

11/12 2015

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder lukker som konsekvens af bevillingsudløbet for Vækstcentret. Rådet har publiceret en årsrapport og sendte for nylig stafetten videre til de knap 200 interessenter, der deltog i Rådets konference ”Socialøkonomiske virksomheder – sammen om fremtidens velfærd”.

Registreringsordningen og socialvirksomhed.dk fortsætter

11/12 2015

Det vil fremover stadig være muligt at få sin virksomhed registreret som registreret socialøkonomisk virksomhed (RSV), hvis den lever op til de 5 kriterier, som loven foreskriver. Ligeledes vil også socialvirksomhed.dk blive bevaret i fremtiden.

Ambitiøs strategi for socialøkonomi i Silkeborg Kommune

25/11 2015

Flere kommuner udvikler strategier for socialøkonomi. Seneste skud på stammen er Silkeborg Kommune, der netop har lanceret Silkeborgmodellen - en strategi for socialøkonomiske virksomheder fra 2015-2020.

Fyraftensmøde om ny udbudslov

23/11 2015

Kom til fyraftensmøde med Kooperationen og Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og bliv klogere på den nye udbudslov og dens betydning for det offentliges muligheder for at købe socialøkonomisk.

Det siger kommunen, virksomheden og forbrugeren

11/09 2015

Kommuner, virksomheder og almindelige forbrugere kommer i fremtiden til at se efter RSV-logoet, når de gerne vil handle socialt. Hør, hvad registreringsordningen betyder for en stabsleder i Silkeborg Kommune, afdelingsdirektør for Koncern-CSR i Jyske Bank og forbrugeren Laura Troi.

Få papir på, at I driver forretning med et socialt formål

11/09 2015

Registrer din virksomhed og bliv en del af et stærkt brand for socialøkonomiske virksomheder. For at blive registreret skal virksomheden leve op til fem kriterier.

Brug RSV-logoet

11/09 2015

Registrerede socialøkonomiske virksomheder har deres eget logo: RSV-logoet. Se efter logoet, når du køber ind, så ved du, at dine indkøb støtter en samfundsgavnlig virksomhed.

Ny runde af Vækstudfordringen: Er din virksomhed klar til at vækste?

26/08 2015

Flere socialøkonomiske virksomheder får nu muligheden for at få sparring til at udvikle deres forretning i den nye runde af Vækstudfordringen. Hør, hvad 2 af virksomhederne fra sidste runde har fået ud af at være med, og tilmeld din egen virksomhed allerede i dag.

Mød en ansat i en socialøkonomisk virksomhed

24/08 2015

Hvad betyder en ansættelse for en socialt udsat i en socialøkonomisk virksomhed? Få svaret i et interview med to ansatte i de socialøkonomiske virksomheder, Allehånde og Soul Shine.

Stiftere af socialøkonomiske virksomheder er målrettede og profesionelle ildsjæle

03/08 2015

Uanset om man sælger chokolade og nødder fra Afrika, vintagetøj i Århus eller placerer mennesker med autisme i krævende jobs i multinationale it-virksomheder brænder den samme ild hos de iværksættere, der står bag. Mød 3 af de målrettede mennesker, som har fået en ide til en socialøkonomisk virksomhed og ført den ud livet.

Der er drivkraft og visioner bag nystartede socialøkonomiske virksomheder

03/08 2015

Æblespecialisterne, Donago, Reachi og Social Good Stories er fire socialøkonomiske virksomheder. De er startet for nylig af iderige iværksættere og er båret frem af engagement og vedholdende indsats.Men hvor stammer ideen til virksomhederne fra, hvorfor har de valgt ikke selv at putte et økonomisk overskud i lommen? Og hvad er deres visioner for forretningerne?

Workshop: Mål og dokumentér din virksomheds sociale værdi

28/07 2015

Der er mange fordele ved at måle og dokumentere den sociale værdi i din socialøkonomiske virksomhed. Kom til workshop og få inspiration til, hvordan du kan gribe opgaven an.

Se, hvor meget samfundet får ud af at ansætte udsatte ledige

28/07 2015

Det er en stor gevinst for samfundet, hvis svage ledige er i job i bare tre måneder. Det betyder nemlig markant flere penge i statskassen, end hvis den ledige slet ikke var kommet i job. Det viser en beregning, som KORA har lavet.

7 socialøkonomiske virksomheder tager vækstudfordringen op

28/07 2015

7 virksomheder deltager nu i Vækstudfordringen – et tilbud til socialøkonomiske virksomheder, som er klar til at vækste. De 7 virksomheder vil styrke deres forretning, så økonomisk vækst og social værdiskabelse kan gå hånd i hånd.

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder

28/07 2015

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder støtter op om regeringens indsats for socialøkonomiske virksomheder. Her følger rådet den socialøkonomiske sektors udvikling, bidrager til den offentlige debat og er sparringspartner for Vækstcenteret.

Tre pejlemærker for Vækstcentret

29/05 2015

Det er udfordrende at drive virksomhed på markedsvilkår og skabe social forandring på samme tid. Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder bidrager til at gøre det nemmere, og til at flere går i gang. Leder af Vækstcentret, Charlotte Holmer Kaufmanas gør status på Vækstcentrets arbejde efter det første halve år.

Her er vinderen af Social Iværksætterpris 2015

17/05 2015

Social Iværksætterpris 2015 gik til Reachi, som har fundet en løsning på at kommunikere til og fra katastrofeområder uden hverken telemaster eller strøm. Prisen blev overrakt ved et stort finaleshow i april, som hyldede sociale forretningsideer og satte fokus på de særlige kendetegn ved socialt iværksætteri.

Særligt fokus på socialøkonomi i EU's socialfondsmidler

01/05 2015

Gør du en forskel for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i din kommune eller organisation? Så har du mulighed for at søge EU’s socialfondsmidler.

Place de Bleu skaber mere social forandring gennem partnerskab med IKEA og Kvadrat

25/03 2015

Flere og flere socialøkonomiske virksomheder opdager fordelene i at samarbejde med traditionelle virksomheder. En af dem er Place de Bleu, som har vist, hvordan en lille socialøkonomisk virksomhed kan blive en del af en stor virksomheds strategi.

Kom til finaleshow for social iværksætterpris 2015

25/03 2015

Social Iværksætterpris 2015 kulminerer med et stort finaleshow i København den 16. april 2015, og du er inviteret. Kom og mød de tre finalister, hør dem pitche deres forretningsidé og vær med til at vælge konkurrencens vinder.

Ny undersøgelse: Et godt udgangspunkt for socialøkonomi

07/03 2015

Socialøkonomiske virksomheder er kendte og opfattelsen af dem positiv – ikke mindst kommunerne ser positivt på potentialerne. Det viser en ny undersøgelse. Den viser også, at der hersker nogle misforståelser om socialøkonomiske virksomheder. Mange tror for eksempel, at de ikke fungerer på markedsvilkår.

Vækstcentret sætter fokus på socialt iværksætteri

27/01 2015

Social Iværksætterpris 2015 uddeles til iværksætteren med en stærk forretningsidé, som kan forandre samfundet.

Erhvervsrådgivning får social dimension

27/01 2015

De fem regionale væksthuse er knudepunkt for mange regionale erhvervsfremmeaktiviteter. Derfor er støtte til at styrke deres socialøkonomiske erhvervsrådgivning en central del af arbejdet for at få flere og stærkere socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

Ny registreringsordning for socialøkonomiske virksomheder

27/01 2015

Nu lanceres ny registreringsordning for socialøkonomiske virksomheder. Ordningen gør det let for dig at se, om en virksomhed er socialøkonomisk.

Ny animationsfilm: Derfor er socialøkonomiske virksomheder en god forretning - også for samfundet

27/01 2015

Vækstcentret har lavet en ny animationsfilm. Se den her: Derfor er socialøkonomiske virksomheder en god forretning - også for samfundet.

Huset Venture vinder konkurrencen: Fortæl, hvordan du skaber social forandring.

19/01 2015

Socialøkonomiske virksomheder skaber social værdi – det er ikke nyt. Men det kan være vanskeligt systematisk at dokumentere den sociale værdi. Huset venture vandt konkurrencen – og dermed et vejledningsforløb, som skal gøre virksomheden endnu bedre til at mestre disciplinen.

Nu kan socialøkonomiske virksomheder blive registreret

08/01 2015

Bliv registreret socialøkonomisk virksomhed og opnår profilering og legitimitet. Registreringen giver dig regeringens blåstempling på, at din virksomhed er socialøkonomisk.

11 partnerskaber mellem socialøkonomiske og traditionelle virksomheder får økonomiske støtte

08/01 2015

11 partnerskaber mellem socialøkonomiske og traditionelle virksomheder får bevilget økonomisk støtte i 2015. Den økonomiske støtte går til at udvikle partnerskabet og formidle viden om dem til inspiration for andre.

17 kommuner får økonomisk støtte til at styrke indsatsen for socialøkonomiske virksomheder

08/01 2015

38 kommuner har søgt puljen til styrkede kommunale indsatser for socialøkonomiske virksomheder. De 17 kommuner, der har fået midler, skal arbejde med at optimere deres indsats for og samarbejde med socialøkonomiske virksomheder i 2015.

Fortsat fokus på lempelse af rimelighedskravet

27/12 2014

En nyligt nedsat arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for at lempe rimelighedskravet for socialøkonomiske virksomheder.

10 socialøkonomiske virksomheder er udvalgt til at deltage i Vækstudfordringen

19/12 2014

I Vækstudfordringen får socialøkonomiske virksomheder hjælp til at afklare deres vækstpotentiale og adgang til sparring fra nogle af Danmarks dygtigste erhvervsfolk. 10 socialøkonomiske virksomheder er nu udvalgt til at deltage.

Forslag til ny udbudslov åbner mulighed for at reservere kontrakter til socialøkonomiske virksomheder

19/12 2014

Forslaget giver mulighed for at reservere kontrakter til virksomheder, der har beskæftigelsestilbud målrettet udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Loven kan gøre det nemmere at målrette offentlige udbud til især socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende formål.

Socialøkonomiske virksomheder er temaet i Tidsskriftet Pengevirke

11/12 2014

Der er fokus på socialøkonomiske virksomheder i den seneste udgivelse af Tidsskrift Pengevirke. Læs artiklerne og bliv guidet og inspireret til socialt iværksætteri. Vækstcentret giver blandt andet sit bud på, hvordan iværksættere kommer fra ide til forretning.

Lær af andre kommuner

10/12 2014

Kommuner og Vækstcentret samarbejder i hele landet for at styrke rammerne for socialøkonomiske virksomheder. Lær af andres erfaring, og læs om de 5 vigtige ingredienser i en strategisk kommunal indsats.

Væksthusenes indsats for socialøkonomiske virksomheder

10/12 2014

Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og Den Sociale Kapitalfond besøger i november og december 2014 væksthusene for i samarbejde med erhvervskonsulenterne at finde ud af, hvordan man bedst hjælper socialøkonomiske virksomheder og iværksættere med at realisere deres sociale visioner via en veldrevet forretning.

Socialministerens forord: Socialøkonomiske virksomheder - en god forretning - også for samfundet

10/12 2014

Læs Socialminister, Manu Sareens forord om socialøkonomiske virksomheder og åbningen af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder.

Ny kampagne målrettet offentlige myndigheder

10/12 2014

Nyhedsbrevet fra Vækstcentret er også en del af en ny kampagne for og om socialøkonomiske virksomheder. Som en del af kampagnen får du værktøjer, inspiration og viden om det socialøkonomiske område.

Nyt råd for socialøkonomiske virksomheder får markant stemme

08/12 2014

Socialminister Manu Sareen udpeger Stine Bosse til formand for Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder. Rådet skal få flere socialøkonomiske virksomheder til at blomstre frem i Danmark.

Konkurrence: Fortæl hvordan du skaber social forandring – og vind hjælp til at måle det, du gør

14/11 2014

Vil du gerne have helt styr på den forandring, din socialøkonomiske virksomhed skaber? Så er der nu hjælp at hente. Deltag i konkurrencen: ”Fortæl, hvordan du skaber social forandring”, som afholdes af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder. Vinder du, får du individuel vejledning i at bevise overfor omverdenen, at du faktisk skaber social forandring.

Bliv registreret som socialøkonomisk virksomhed fra januar 2015

07/11 2014

Din virksomhed kan blive 'registreret socialøkonomisk virksomhed' fra januar 2015. Ved at lade dig registrere får du regeringens blåstempling på, at din virksomhed er socialøkonomisk. Formålet med registreringsordningen er at give profilering og legitimitet hos de registrerede virksomheder.

Skovsgaard-modellen kåres som vinder af Socialøkonomisk Årspris 2014

07/11 2014

Socialøkonomisk Årspris 2014 gik til Skovsgård-modellen, som udgør tre socialøkonomiske virksomheder. Skovsgaard-modellen blev blandt andet hædret for sin evne til at opbygge partnerskaber. Medarbejderne af Skovsgaard-modellen fik overrakt en anerkendende præmie ved en stor konference.

Midler til partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og ordinære virksomheder: ansøg nu

28/10 2014

Både socialøkonomiske virksomheder og ordinære virksomheder kan styrke deres forretning og øge deres sociale ansvarlighed, når de laver partnerskaber. Derfor har regeringen afsat 4 millioner kroner til at fremme partnerskaberne. Midlerne kan søges indtil 28. november 2014, og projektperioden strækker sig over et år.

Ny pulje med kort ansøgningsfrist: kommuner kan ansøge om midler til at styrke indsatsen for socialøkonomiske virksomheder

16/10 2014

Nu kan alle kommuner, der vil styrke deres arbejde med socialøkonomiske virksomheder, søge om økonomisk støtte til en indsats i 2015.

Kom til workshop om måling af social værdi

17/09 2014

Bliv klog på hvordan du måler og dokumenterer den værdi, du skaber. Vækstcentret holder d. 8. oktober workshop om måling af social værdi i socialøkonomiske virksomheder

Den Sociale Udfordring på P1

17/09 2014

En interviewserie om sociale problemer og løsninger

Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder kom godt fra start

05/09 2014

Et stort tak til alle, der var med til at fejre åbningen af Vækstcentret.

Socialøkonomiske virksomheder blomstrer frem

03/09 2014

Kronik af Finn Sørensen folketingsmedlem (EL), Pernille Vigsø Bagge folketingsmedlem (SF) og socialminister Manu Sareen

Få hjælp til dokumentation af social forandring

28/07 2014

Vækstcentret har lanceret to nye værktøjer, du kan bruge til at måle den sociale forandring, din virksomhed skaber.

Sidst opdateret 05/02 2018