Nyheder og aktuelle debatter

Gå på opdagelse i Vækstcentrets nyhedsstrøm, hvor du finder en lang række aktuelle artikler om socialøkonomi. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, lytte til stemmer fra det socialøkonomiske felt eller besøge os på vores Twitter-profil. God fornøjelse med læsningen.

Stiftere af socialøkonomiske virksomheder er målrettede og profesionelle ildsjæle

03/08 2015

Uanset om man sælger chokolade og nødder fra Afrika, vintagetøj i Århus eller placerer mennesker med autisme i krævende jobs i multinationale it-virksomheder brænder den samme ild hos de iværksættere, der står bag. Mød 3 af de målrettede mennesker, som har fået en ide til en socialøkonomisk virksomhed og ført den ud livet.

Der er drivkraft og visioner bag nystartede socialøkonomiske virksomheder

03/08 2015

Æblespecialisterne, Donago, Reachi og Social Good Stories er fire socialøkonomiske virksomheder. De er startet for nylig af iderige iværksættere og er båret frem af engagement og vedholdende indsats.Men hvor stammer ideen til virksomhederne fra, hvorfor har de valgt ikke selv at putte et økonomisk overskud i lommen? Og hvad er deres visioner for forretningerne?

Workshop: Mål og dokumentér din virksomheds sociale værdi

28/07 2015

Der er mange fordele ved at måle og dokumentere den sociale værdi i din socialøkonomiske virksomhed. Kom til workshop og få inspiration til, hvordan du kan gribe opgaven an.

Se, hvor meget samfundet får ud af at ansætte udsatte ledige

28/07 2015

Det er en stor gevinst for samfundet, hvis svage ledige er i job i bare tre måneder. Det betyder nemlig markant flere penge i statskassen, end hvis den ledige slet ikke var kommet i job. Det viser en beregning, som KORA har lavet.

7 socialøkonomiske virksomheder tager vækstudfordringen op

28/07 2015

7 virksomheder deltager nu i Vækstudfordringen – et tilbud til socialøkonomiske virksomheder, som er klar til at vækste. De 7 virksomheder vil styrke deres forretning, så økonomisk vækst og social værdiskabelse kan gå hånd i hånd.

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder

28/07 2015

Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder støtter op om regeringens indsats for socialøkonomiske virksomheder. Her følger rådet den socialøkonomiske sektors udvikling, bidrager til den offentlige debat og er sparringspartner for Vækstcenteret.

Tre pejlemærker for Vækstcentret

29/05 2015

Det er udfordrende at drive virksomhed på markedsvilkår og skabe social forandring på samme tid. Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder bidrager til at gøre det nemmere, og til at flere går i gang. Leder af Vækstcentret, Charlotte Holmer Kaufmanas gør status på Vækstcentrets arbejde efter det første halve år.

Her er vinderen af Social Iværksætterpris 2015

17/05 2015

Social Iværksætterpris 2015 gik til Reachi, som har fundet en løsning på at kommunikere til og fra katastrofeområder uden hverken telemaster eller strøm. Prisen blev overrakt ved et stort finaleshow i april, som hyldede sociale forretningsideer og satte fokus på de særlige kendetegn ved socialt iværksætteri.

Særligt fokus på socialøkonomi i EU's socialfondsmidler

01/05 2015

Gør du en forskel for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i din kommune eller organisation? Så har du mulighed for at søge EU’s socialfondsmidler.

Place de Bleu skaber mere social forandring gennem partnerskab med IKEA og Kvadrat

25/03 2015

Flere og flere socialøkonomiske virksomheder opdager fordelene i at samarbejde med traditionelle virksomheder. En af dem er Place de Bleu, som har vist, hvordan en lille socialøkonomisk virksomhed kan blive en del af en stor virksomheds strategi.

Viser 11-20 af 51. Per side 10 20 30 Vis alle
« » 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6
Sidst opdateret 28/07 2015