Nyheder og aktuelle debatter

Gå på opdagelse i Vækstcentrets nyhedsstrøm, hvor du finder en lang række aktuelle artikler om socialøkonomi. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, lytte til stemmer fra det socialøkonomiske felt eller besøge os på vores Twitter-profil. God fornøjelse med læsningen.

Fortsat fokus på lempelse af rimelighedskravet

27/12 2014

En nyligt nedsat arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for at lempe rimelighedskravet for socialøkonomiske virksomheder.

10 socialøkonomiske virksomheder er udvalgt til at deltage i Vækstudfordringen

19/12 2014

I Vækstudfordringen får socialøkonomiske virksomheder hjælp til at afklare deres vækstpotentiale og adgang til sparring fra nogle af Danmarks dygtigste erhvervsfolk. 10 socialøkonomiske virksomheder er nu udvalgt til at deltage.

Forslag til ny udbudslov åbner mulighed for at reservere kontrakter til socialøkonomiske virksomheder

19/12 2014

Forslaget giver mulighed for at reservere kontrakter til virksomheder, der har beskæftigelsestilbud målrettet udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Loven kan gøre det nemmere at målrette offentlige udbud til især socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende formål.

Socialøkonomiske virksomheder er temaet i Tidsskriftet Pengevirke

11/12 2014

Der er fokus på socialøkonomiske virksomheder i den seneste udgivelse af Tidsskrift Pengevirke. Læs artiklerne og bliv guidet og inspireret til socialt iværksætteri. Vækstcentret giver blandt andet sit bud på, hvordan iværksættere kommer fra ide til forretning.

Lær af andre kommuner

10/12 2014

Kommuner og Vækstcentret samarbejder i hele landet for at styrke rammerne for socialøkonomiske virksomheder. Lær af andres erfaring, og læs om de 5 vigtige ingredienser i en strategisk kommunal indsats.

Væksthusenes indsats for socialøkonomiske virksomheder

10/12 2014

Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og Den Sociale Kapitalfond besøger i november og december 2014 væksthusene for i samarbejde med erhvervskonsulenterne at finde ud af, hvordan man bedst hjælper socialøkonomiske virksomheder og iværksættere med at realisere deres sociale visioner via en veldrevet forretning.

Socialministerens forord: Socialøkonomiske virksomheder - en god forretning - også for samfundet

10/12 2014

Læs Socialminister, Manu Sareens forord om socialøkonomiske virksomheder og åbningen af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder.

Ny kampagne målrettet offentlige myndigheder

10/12 2014

Nyhedsbrevet fra Vækstcentret er også en del af en ny kampagne for og om socialøkonomiske virksomheder. Som en del af kampagnen får du værktøjer, inspiration og viden om det socialøkonomiske område.

Nyt råd for socialøkonomiske virksomheder får markant stemme

08/12 2014

Socialminister Manu Sareen udpeger Stine Bosse til formand for Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder. Rådet skal få flere socialøkonomiske virksomheder til at blomstre frem i Danmark.

Konkurrence: Fortæl hvordan du skaber social forandring – og vind hjælp til at måle det, du gør

14/11 2014

Vil du gerne have helt styr på den forandring, din socialøkonomiske virksomhed skaber? Så er der nu hjælp at hente. Deltag i konkurrencen: ”Fortæl, hvordan du skaber social forandring”, som afholdes af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder. Vinder du, får du individuel vejledning i at bevise overfor omverdenen, at du faktisk skaber social forandring.

Bliv registreret som socialøkonomisk virksomhed fra januar 2015

07/11 2014

Din virksomhed kan blive 'registreret socialøkonomisk virksomhed' fra januar 2015. Ved at lade dig registrere får du regeringens blåstempling på, at din virksomhed er socialøkonomisk. Formålet med registreringsordningen er at give profilering og legitimitet hos de registrerede virksomheder.

Skovsgaard-modellen kåres som vinder af Socialøkonomisk Årspris 2014

07/11 2014

Socialøkonomisk Årspris 2014 gik til Skovsgård-modellen, som udgør tre socialøkonomiske virksomheder. Skovsgaard-modellen blev blandt andet hædret for sin evne til at opbygge partnerskaber. Medarbejderne af Skovsgaard-modellen fik overrakt en anerkendende præmie ved en stor konference.

Midler til partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og ordinære virksomheder: ansøg nu

28/10 2014

Både socialøkonomiske virksomheder og ordinære virksomheder kan styrke deres forretning og øge deres sociale ansvarlighed, når de laver partnerskaber. Derfor har regeringen afsat 4 millioner kroner til at fremme partnerskaberne. Midlerne kan søges indtil 28. november 2014, og projektperioden strækker sig over et år.

Ny pulje med kort ansøgningsfrist: kommuner kan ansøge om midler til at styrke indsatsen for socialøkonomiske virksomheder

16/10 2014

Nu kan alle kommuner, der vil styrke deres arbejde med socialøkonomiske virksomheder, søge om økonomisk støtte til en indsats i 2015.

Kom til workshop om måling af social værdi

17/09 2014

Bliv klog på hvordan du måler og dokumenterer den værdi, du skaber. Vækstcentret holder d. 8. oktober workshop om måling af social værdi i socialøkonomiske virksomheder

Den Sociale Udfordring på P1

17/09 2014

En interviewserie om sociale problemer og løsninger

Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder kom godt fra start

05/09 2014

Et stort tak til alle, der var med til at fejre åbningen af Vækstcentret.

Socialøkonomiske virksomheder blomstrer frem

03/09 2014

Kronik af Finn Sørensen folketingsmedlem (EL), Pernille Vigsø Bagge folketingsmedlem (SF) og socialminister Manu Sareen

Få hjælp til dokumentation af social forandring

28/07 2014

Vækstcentret har lanceret to nye værktøjer, du kan bruge til at måle den sociale forandring, din virksomhed skaber.

Viser 31-49 af 49. Per side 10 20 30 Vis alle
« 1 / 2
Sidst opdateret 05/02 2018