Køb socialt – og bliv en del af den gode historie

Når du som virksomhed handler med en socialøkonomisk virksomhed, får du ikke bare et godt produkt. Du støtter samtidig et godt formål og kan bruge det sociale indkøb som CSR.

Ved at handle socialøkonomisk er du med til at løse en samfundsmæssig opgave.

Måske ansætter den socialøkonomiske virksomhed, du handler med, mennesker, der ellers har vanskeligt ved at finde et arbejde. Det kunne være unge døve, autister eller socialt udsatte.

Det kan også være, at virksomheden har fundet en innovativ løsning til at tjene penge, som bruges til at opfylde virksomhedens sociale formål.

Er du offentlig indkøber? – læs om mulighederne for sociale hensyn i offentligt indkøb.

Går ikke på kompromis med kvaliteten

Socialøkonomiske virksomheder arbejder på markedsvilkår og lever af at være konkurrencedygtige, både hvad angår pris og kvalitet.

Den udfordring, det er at forene det sociale med det forretningsmæssige, gør, at virksomhederne ofte er gode til at tænke innovativt.

De har blik for de styrker, som deres målgrupper også har: For eksempel autistens sans for detaljer eller den blindes evne til at være til stede i en telefonsamtale i en telemarketingssituation.

Brug socialt indkøb som CSR

Socialt indkøb kan være en enkel måde for din virksomhed at tage og kommunikere socialt ansvar. På den måde gør du innovative løsninger på sociale problemer til en integreret del af din virksomheds værdikæde.

Du kan eksempelvis opbygge et samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed som fast underleverandør.

En vare eller service købt hos en socialøkonomisk virksomhed har en merværdi, som kan bruges i din kommunikation over for kunder og medarbejdere.

Det skaber en social forskel.

Sidst opdateret 13/03 2015