Værktøjskassen

Her finder du konkrete værktøjer, som du kan bruge i dit arbejde med den sociale iværksætter.

Den Sociale Forretningsmodel

Her kan du, i samarbejde med den sociale iværksætter, få styr på de basale dele af virksomheden. Den Sociale Forretningsmodel er en tilpasning af det oprindelige Business Model Canvas og et godt værktøj til at kvalificere en ide og afklare, om den har forretningsmæssigt potentiale. Tilpasningen tager højde for, at den sociale iværksætter også skal skabe værdi for en sag eller målgruppe, og få dette til at hænge sammen med sin forretning. Modellen findes både i en dansk og engelsk udgave.

Socialøkonomisk virksomhedsguide

Den socialøkonomiske virksomhedsguide er en opstartsmanual, der tilbyder værktøjer til den sociale iværksætter i forhold til at kvalificere sin ide. Du kan bede den sociale iværksætter om at gennemlæse den socialøkonomiske virksomhedsguide inden det første møde med dig.

Væksthjulet

Hvis du er certificeret i Væksthjulet, har du mulighed for at give relevant og målrettet feedback til den sociale iværksætter i forhold til de områder af virksomheden, der kræver opmærksomhed. Ofte vil Væksthjulet komme i spil, når virksomheden har udviklet sit forretningskoncept. Det vil sige, når der er en nogenlunde klar ide om virksomhedens produkt, kunder, virksomhedsform, organisation mv. 

Målingsværktøjer

Vækstcenteret har udarbejdet en række værktøjer, der kan hjælpe, når den sociale iværksætter skal måle den værdiskabelse, som han/hun skaber med sin virksomhed. 

Sidst opdateret 26/08 2015