Retningslinjer for indsendelse

Når du udfylder din ansøgning, skal du følge en række præcise retningslinjer om blandt andet sideopsætning og længde. Læs retningslinjerne her og følg dem, når du skriver din ansøgning.

Du bedes forklare din idé og dens forretningspotentiale. Dommerne vil typisk kigge på:

  • Den sociale udfordring idéen vil forsøge at løse
  • Din løsning på udfordringen
  • Holdet bag idéen
  • Forretningspotentialet
  • Hvordan du vil få realiseret idéen.

Alle i vores jurypanel: rådgivere, personale i Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder og i Venture Cup har underskrevet en tavshedserklæring for at beskytte din idé.

Format og sprog

Beskrivelsen af din forretningsidé må ikke fylde mere end 3 standard A4-sider.

Når du har beskrevet din forretningsidé, bedes du gemme den som en PDF (max 10 MB) og navngive den som dit hold/virksomhed (for eksempel ”rubycup.pdf”).

Bemærk venligst: Venture Cup og Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder forbeholder sig retten til at diskvalificere forretningsidéer, som ikke overholder kravene om maksimal længde.

Der er ikke krav om minimum længde, men ansøgninger der er for korte eller for utilstrækkeligt beskrevet vil ikke blive bedømt af juryen. Indsendelser skal være i PDF-format, må ikke fylde mere end 10 MB i filstørrelse og skal indeholde holdnavn/virksomhedens navn i filens titel.

Du er velkommen til både at skrive på dansk og på engelsk. Vi opfordrer dog til, at du skriver din idé på engelsk, da dette vil gøre det nemmere at få råd og vejledning fra internationale eksperter, forretningsfolk og investorer.

Retningslinjer til sideopsætning

  • A4 sider (210 x 297 mm)
  • Højre og venstre margen: 2,5 cm
  • Øvre og nedre margen: 2,0 cm
  • Linjeafstand: 1,5
  • Anbefalet fonts: Times New Romans, Arial, Helvetica eller Courier i str.12

Opholdstilladelse i Danmark

Alle ansøgere skal have mindst et medlem, som har opholdstilladelse i Danmark. Dette inkluderer studerende med midlertidig opholdstilladelse (visa).

Krav for at modtage præmien

Du behøver ikke at have et CVR-nummer for at deltage, men førstepræmien kan kun udbetales til et CVR-nummer. Hvis du vinder og ikke har et CVR nummer endnu, kan Venture Cup hjælpe dig med ansøgningsprocessen.

Du må ikke have modtaget mere end 50.000 kroner i økonomisk støtte eksempelvis via fonde, offentlig støtte og sponsorater.

Det skal være din egen idé

Deltagere skal besidde de intellektuelle rettigheder til deres idé. Idéen må ikke kun være en franchise af et allerede etableret koncept. Forretningsidéen må ikke være ’stjålet’. Forskere fra offentlige institutioner som eksempelvis universiteter skal være opmærksomme på lov nummer 347 (om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutioner).

Hvis dit universitet ejer patentet eller forskningen du baserer din idé på, skal du forklare, hvordan du vil håndtere dette. Eksempelvis om universitetet har godkendt, at du undersøger deres patent på denne måde, vil de sælge dig patentet, med videre.

Du kan indsende mere end en idé. Det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilken idé der har størst potentiale, da hver idé vil modtage feedback fra et stærkt fagligt erhvervsjurypanel.

Sidst opdateret 16/12 2014