Regeringens indsats for socialøkonomiske virksomheder

Samfundsmæssige udfordringer kalder på nye idéer og innovative løsninger. Socialøkonomiske virksomheder er eksperter i at tænke utraditionelt – og derfor af stor værdi for samfundet.

Den danske regering har et klart ønske om, at Danmark får flere og stærkere socialøkonomiske virksomheder end de knap 300, der allerede findes (2013).

Den stadig nye type virksomheder gør en kæmpe forskel på det menneskelige plan for dem, der kommer 'med ombord’ og bliver en del af fællesskabet.

Derudover viser både danske og internationale erfaringer, at socialøkonomiske virksomheder gavner samfundets økonomi og sammenhængskraft og inspirerer ’traditionelle’ virksomheder til at tænke i sociale forandringer.

Vækstcenter og hjemmeside

Ved finanslovsaftalen for 2013 blev regeringen og Enhedslisten enige om at støtte udviklingen af socialøkonomiske virksomheder og nedsatte Udvalget for socialøkonomiske virksomheder.

Det har ført til oprettelsen af Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder og portalen socialvirksomhed.dk

Anbefalingsrapporten fra Udvalget for Socialøkonomiske Virksomheder kaster lys over barriererne for at skabe og udvikle socialøkonomiske virksomheder i Danmark i dag.

Regeringen arbejder nu videre med udvalgets anbefalinger for at:

  • Sikre vækst og jobskabelse i en konkurrencepræget international økonomi.
  • Skabe jobmuligheder til personer, der i mange år er blevet forsørget af det offentlige.
  • Passe på miljøet og sikre bedre sundhed og velfærd til alle i fremtiden.
Sidst opdateret 02/07 2015