”Jeg er ikke ansat, fordi jeg er døv. Jeg er ansat, fordi jeg er kok.”

Hos Allehånde, en socialøkonomisk virksomhed, der sælger mad og drift af madsteder, arbejder døve side om side med hørende. Kokken Steen Danielsen er en af dem, og for ham betyder jobbet en fast lønindtægt og et dagligt arbejde, som er både sjovt og seriøst.

Af journalist Tina Juul Rasmussen

Steen Danielsen er på en arbejdsplads med to sprog: dansk og tegnsprog. For personalet i Allehånde Køkken, hvor han er ansat som kok, består af både døve og hørende. Steen, som er 47 år, er døv.

"Det er et arbejde, som er både sjovt og seriøst"

Allehånde lever af at sælge mad og madordninger på almindelige markedsvilkår og tæller i dag et cateringkøkken på Nørrebro i København, hvor Steen Danielsen er ansat, en café ved Femøren på Amager, Spisetrommen i Hørsholm og madordning på to skoler.

At Allehånde har valgt at ansætte døve og hørehæmmede skyldes, at de som gruppe er underrepræsenteret på arbejdsmarkedet, og derfor er der et behov for en arbejdsplads som Allehånde.

Allehåndes sociale formål er at skabe job- og uddannelsesmuligheder til døve og hørehæmmede mennesker, som enten ønsker sig en fremtid i restaurationsbranchen, eller som vil finde ind til den selvtillid, der kan bane vejen til et job udenfor virksomheden.

"For mig betyder det at være her først og fremmest, at det er et arbejde, som er både sjovt og seriøst. Og så er det jo min vej til en fast indtægt i form af løn fra virksomheden," siger Steen Danielsen.

"Døve kan også glemme at inkludere hørende"

Han er oprindeligt uddannet snedker og sidenhen kok hos Allehånde, hvor han er den eneste døve kok blandt tre andre hørende kokke i Allehånde Køkken. På spørgsmålet om, hvordan chefer og kolleger tackler hans handicap i det daglige, svarer Steen Danielsen ærligt:

"Det er jo aldrig perfekt. Af og til glemmer de hørende, at de skal bruge tegn eller tolk, når de taler. Men det er også en arbejdsplads med to sprog; dansk og tegnsprog. Og en arbejdsplads, som forstår de udfordringer, som døve har. Jeg er ikke ansat, fordi jeg er døv. Jeg er ansat, fordi jeg er kok".

Steen Danielsen mener også, at alle på arbejdspladsen – både døve og hørende – har et ansvar for at blive forstået og hørt:

"Det er lige så vigtigt at lære en ung døv kokkeelev som den erfarne kok. Det er klart, at der er udfordringer, når der er ting, jeg ikke hører. Men det er jeg opmærksom på, og jeg prikker til mine kolleger, når de glemmer det. Hos Allehånde kan der jo også være to døve, som taler tegnsprog og glemmer at inkludere en hørende i den samtale".

"Det handler om at tage hinanden seriøst og levere et stykke arbejde på markedsvilkår"

Simon Sheard, stifter af og direktør for Allehånde, fortæller, at virksomheden har været tænkt som en ’social model’ fra dag ét.

"For mig var det vigtigt at vise, at vi kan skabe andre sociale modeller her i Danmark, hvor vi kan inkludere alle på kanten af arbejdsmarkedet, og hvor alle kan have værdi, fordi de tjener deres egen løn.
At Allehånde har valgt at ansætte døve og hørehæmmede skyldes, at de som gruppe er underrepræsenteret på arbejdsmarkedet, og derfor er der et behov for en arbejdsplads som Allehånde.
Men principielt kan vores model anvendes rigtig mange steder og over for mange grupper, fordi det handler om at tage hinanden seriøst og levere et stykke arbejde på markedsvilkår," siger Simon Sheard, som fastholder, at virksomheden drives med de to spor - det sociale og det forretningsmæssige.

"Allehånde er jo en forretning, så vi har nogle meget konkrete mål om at nå visse omsætnings- og overskudsstørrelser. Men vi har også mål for, hvordan vi fortsat kan skabe job samt praktik- og uddannelsespladser for døve," siger han.

Læs mere på om den socialøkonomiske virksomhed Allehånde:

Allehånde

Sidst opdateret 26/08 2015