Skovsgaard Hotel udsprang fra et behov i lokalbefolkningen

Skovsgård Hotel er ejet af lokalbefolkningen, og hotellet sørger både for at holde gang i landsbylivet og skabe arbejdspladser på særlige vilkår.

Skovsgård Hotel i Nordjylland blev ikke startet af en eller to personer, men af en hel landsby, nemlig landsbyen Skovsgård uden for Brovst, i 1992. I dag er hotellet ejet af 275 lokale andelshavere.

På hotellet bliver der holdt alt mellem barnedåb og begravelse, ligesom man kan spise og overnatte, fortæller leder af Skovsgård Hotel Erik Klit Christensen.

Socialøkonomi holder liv i lokalsamfundet.


For os er det meget vigtigt med den lokale tilknytning. I og med hotellet udsprang fra et behov i lokalbefolkningen, har vi et meget tæt forhold til lokalbefolkningen.

Hotellet bliver drevet som en socialøkonomisk virksomhed

”Uden Skovsgaard Hotel havde der ikke været det samme liv her i byen. Vores hotel er for lokalsamfundet også et musikhus, kulturhus og et naturligt samlingssted for foreninger og generelt for hele lokalsamfundet. Og så er det selvfølgelig også et sted, hvor kommunen kan få arbejdspladser til borgere på særlige vilkår,” siger Erik Klit Christensen

Både den sociale del i forhold til at beskæftige mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og i forhold til lokalbefolkningen spiller ifølge Erik Klit Christen rigtig godt sammen:

”Det er uhyre vigtigt at få lokalbefolkningen med, fordi de er en vigtig medspiller i hotellets aktiviteter. I og med at vores medarbejdere primært bor i lokalmiljøet kan de opleve medborgerskab og får mulighed for at skabe sig en identitet i lokalsamfundet. Det betyder også, at vores medarbejdere mødes med kunderne både på hotellet og i lokalmiljøet. Det er vigtigt, så de kan få anerkendelse for dem, de er, det de producerer og for deres kompetencer,” siger han.

Og det sidste – det med kompetencerne - er en stor del af Skovsgård Hotels filosofi:

”Man skal se på, hvad hver enkelt kan tilføre af kompetence til fællesskabet. De færreste medarbejdere kan alt, men alle kan et eller andet, og på den måde kan vi drive vores hotel. Det, synes jeg, er en charmerende tanke,” slutter Erik Klit Christensen.

Sidst opdateret 30/11 2014